Heinrich Dibbern replied to the topic 'New INDI Atik driver - Feedback requested' in the forum. 10 months ago

Thank you very, very much Jasem!
I have an Atik One with an internal filter wheel and the GP guider, I got two issues (I am not on the nightly channel):
- I can not change the name of the filters [ERROR] Error updating names of filters.
- GP is not visible (normaly connected via internal Atik one Hub, an SX Ultra can connect via the hub)

Hope this can help
Hen

Read More...

Heinrich Dibbern replied to the topic 'Support for Takahashi Temma2M/2Z mounts?' in the forum. 10 months ago

I am running the EMM200 T2M with an ordinary USB/RS232 converter with an raspberrypi or direct via PC. Try it, it will work.

Read More...

Heinrich Dibbern replied to the topic 'Support for Takahashi Temma2M/2Z mounts?' in the forum. 10 months ago

I don't know if I get the question, but I am running a EM200 Temma 2M with Ekos/Indi with no problems.

Maybe this information is helpfull.

Hen

Read More...

Heinrich Dibbern replied to the topic 'Atik One: filter wheel lost' in the forum. 11 months ago

I am also having problems with atikccd-1.29-armhf.deb on the rpi, but since I went back to atikccd-1.26-armhf.deb everything is running fine.

Hen

Read More...

Heinrich Dibbern created a new topic ' Atik One: filter wheel lost' in the forum. less than a minute ago

Hello,

in order to run my new Atik one plus + guider GP I installed the atik-drivers (atikccd-1.29-amd64.deb) on my notebook (ubuntu 18.04.). I can connect to both ccd, but there is only one slot of the internal filterwheel to be seen, there should be five.

In the log I found "Atik One CCD filter is online.", but then "disconnect: Unexpected null parameter".

Running windows everything performed as expected, so I guess this issue has to do with software or is just an operating error.

Thanks for any ideas, questions or help!
Hen

logfile (extract):
[2018-09-22T17:58:43.072 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < CCD_EXPOSURE >
[2018-09-22T17:58:43.082 CEST INFO ][ org.kde.kstars.ekos.focus] - "Idle."
[2018-09-22T17:58:43.101 CEST INFO ][ org.kde.kstars.ekos.align] - "Idle."
[2018-09-22T17:58:43.114 CEST INFO ][ org.kde.kstars.ekos.align] - "Detected Astrometry.net version 0.73"
[2018-09-22T17:58:43.150 CEST INFO ][ org.kde.kstars.ekos] - "Atik One CCD is online."
[2018-09-22T17:58:43.198 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < CCD_ABORT_EXPOSURE >
[2018-09-22T17:58:43.201 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < CCD_FRAME >
[2018-09-22T17:58:43.207 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < CCD_BINNING >
[2018-09-22T17:58:43.209 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < FITS_HEADER >
[2018-09-22T17:58:43.210 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < CCD_TEMPERATURE >
[2018-09-22T17:58:43.214 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < CCD_INFO >
[2018-09-22T17:58:43.222 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < CCD_COMPRESSION >
[2018-09-22T17:58:43.222 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < CCD1 >
[2018-09-22T17:58:43.223 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < CCD_FRAME_TYPE >
[2018-09-22T17:58:43.224 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < CCD_FRAME_RESET >
[2018-09-22T17:58:43.225 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < CCD_RAPID_GUIDE >
[2018-09-22T17:58:43.225 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < TELESCOPE_TYPE >
[2018-09-22T17:58:43.225 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < WCS_CONTROL >
[2018-09-22T17:58:43.230 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < UPLOAD_MODE >
[2018-09-22T17:58:43.231 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < UPLOAD_SETTINGS >
[2018-09-22T17:58:43.232 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < CCD_EXPOSURE_LOOP >
[2018-09-22T17:58:43.233 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < CCD_EXPOSURE_LOOP_COUNT >
[2018-09-22T17:58:43.234 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < CCD_COOLER >
[2018-09-22T17:58:43.234 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < FILTER_SLOT >
[2018-09-22T17:58:43.234 CEST INFO ][ org.kde.kstars.ekos] - "Atik One CCD filter is online."
[2018-09-22T17:58:43.234 CEST WARN ][ default] - QObject::disconnect: Unexpected null parameter
[2018-09-22T17:58:43.241 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < TIMER_THRESHOLD >
[2018-09-22T17:58:43.242 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Atik One CCD >: < BUFFER_SIZE >
[2018-09-22T17:58:43.244 CEST INFO ][ org.kde.kstars.indi] - Atik One CCD : "[INFO] Loading device configuration... "
[2018-09-22T17:58:43.245 CEST INFO ][ org.kde.kstars.indi] - Atik One CCD : "[INFO] Upload settings set to client only. "

Read More...

Heinrich Dibbern created a new topic ' Temma driver, guiding rate' in the forum. 1 year ago

Hello everybody!

I'm doing my first steps in ekos and indi running an rpi 3 under ubuntu 16.04.

My hardware is running with no problems, i can take pictures and try to make myself comfortable with this excellent piece of software (many thanks to the developers),!
In the control panel under motion control there is no possibility to set the guiding rate of the temma-mount, as in other indi-drivers. Under (windows)Ascom I can do this. Issue/missing/feature?

BTW the focus routine performs extremly fast and accurate.

nice weekend, hen

Read More...