×

INDI Library v1.9.5 Released (08 Mar 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

Guide camera unexpectedly switches to 8-bit video mode

  • Posts: 1116
  • Thank you received: 182


I experienced the same problem the other day, fortunately I saw it after 10 frames before I let the rig run by itself overnight. I tried switching back to 16 bit, but couldn't. Restarting Kstars did not help either.
I finally compiled the drivers fresh from the source. Then everything worked fine again. So far.
I did not open a topic, because it seemed like a fluke with not much to go on. But reading this, I now think there must be a more systematic problem.

Jo

PS: BTW, that was on a Pi4/8GB running Ubuntu 20.04, not Stellarmate.
Atlas Pro AZ-EQ, ASI1600MM-Pro, ASI120MM-S, ES102ED, WO-Z61, Nikon D3300, ASI-EFW, ZWO LRGB,Ha,O3,S2 filter set
Last edit: 1 year 6 months ago by Jose Corazon.
1 year 6 months ago #62835

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 154
  • Thank you received: 51
Hi
i think this is the piece of code related to this behavior
 

But IMHO it also bumps out ASI120MM-S (usb3 version)
...I don't think we want that ...
@knro  : could you explain what you call "older asi120 camera" ?
I've never heard people complaining about usb3 version, but i might be wrong
(i've lost my last session because of this :-) )

Gilles
 
1 year 1 month ago #69136
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 154
  • Thank you received: 51
Sorry, wrong screenshot on my previous post (taken from master)
here is 1.8.9 version - problem is the same
 

 
1 year 1 month ago #69142
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 71
  • Thank you received: 5
I have same problem, ZWO not responding.
Ettore
INDI/KStars on Raspberry Pi 4, 4gb
Raspberry Bull 64bit
Skywatcher 150PDS
CGE-PRO Mount
Nikon D5300 Camera
ZWO ASI120mm
Guidescope: Tair 3-A 299mm
Whaveshave focuser
1 year 3 weeks ago #70316

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 19
  • Thank you received: 1
Hi, just to say the issues of switching to 8bit seems to have disappeared when running KStars 3.5.4 and Indi V 1.9.1. Maybe there is an updated ZWO driver out there too - but I don't know how to check that.
6 months 1 week ago #77346

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 34
  • Thank you received: 1
5 days owner of 120MM mini, first 3 days worked like a charm on 16 bit, yesterday and today continously switching to 8 bit and disrupting the guide when it randomly happens. No clues at all and why and on fixes... Any help more than welcome!!
4 months 1 day ago #79457

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.701 seconds