wrong park position (eqmod?)

  • Posts: 248
  • Thank you received: 21

wrong park position (eqmod?) was created by alacant

Hi everyone
Latest nightly build.
Hitting Park returns the mount to the wrong position.
Workaround.
1.Park to wrong position
2. Unpark then immediately hit Park again
The mount now returns to the correct position.
Any ideas?
Cheers and clear skies.

log: drive.google.com/open?id=1kfNyKkDBgc3Y6PMV6aO-m-8JXymvK2pJ
ubuntu 18.04
700d, eq6, t7m
3 months 2 weeks ago #31081

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Replied by knro on topic wrong park position (eqmod?)

Where is the parking in the log? Can't see where it started. The EQMOD needs some updating, too much information that can probably be cut down a bit.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
3 months 2 weeks ago #31083

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 248
  • Thank you received: 21

Replied by alacant on topic wrong park position (eqmod?)

Hi. How is parking logged? I hit park-unpark-park as described at the very end of the session.
Thanks
ubuntu 18.04
700d, eq6, t7m
3 months 2 weeks ago #31085

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 652
  • Karma: 13
  • Thank you received: 192

Replied by TallFurryMan on topic Re:wrong park position (eqmod?)

Could you clarify which park/unpark buttons you are using? The ones on the INDI panel work flawlessly, but I think there might be problems with those in the mount tab. I didn't dig into that much.

-Eric
HEQ5-Pro - Atik 314E - Orion ED80T - DMK21 on Orion 50mm
DIY 3D-printed Moonlite and FWheel RGB/LPR
KStars and indiserver on two Atom 1.6GHz 1GB RAM Linux, VPN remote access
3 months 2 weeks ago #31086

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 248
  • Thank you received: 21

Replied by alacant on topic Re:wrong park position (eqmod?)

TallFurryMan wrote: Could you clarify which park/unpark buttons you are using? The ones on the INDI panel work flawlessly, but I think there might be problems with those in the mount tab. I didn't dig into that much.

-Eric


Hi. I used the park and unpark buttons in the ekos mount module. I did not try with indi.
Thanks
ubuntu 18.04
700d, eq6, t7m
3 months 2 weeks ago #31088

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Replied by knro on topic Re:wrong park position (eqmod?)

They're not any different, they're just a 'frontend' to the INDI button. There should have been a message saying "Parking in progress...". I will add more logging now to INDI::Telescope class to see if there any anything modifying the park values.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
3 months 2 weeks ago #31093

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 652
  • Karma: 13
  • Thank you received: 192

Replied by TallFurryMan on topic Re:wrong park position (eqmod?)

Jasem, I think the issue may be in the mount module. It seems there is a state that doesn't go through sometimes, that makes the button inoperant. I've seen sometimes the wrong button enabled compared to the INDI state.

-Eric
HEQ5-Pro - Atik 314E - Orion ED80T - DMK21 on Orion 50mm
DIY 3D-printed Moonlite and FWheel RGB/LPR
KStars and indiserver on two Atom 1.6GHz 1GB RAM Linux, VPN remote access
3 months 2 weeks ago #31095

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Replied by knro on topic Re:wrong park position (eqmod?)

Well, worst case scenario is that it is disabled.. but it won't make the mount go to the wrong parking position. I just added a bunch of logging statements to trace back any changes to the parking positions. Also EQMod is updated to resolve other minor issues, I will test tonight on my EQ8.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
3 months 2 weeks ago #31096

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 248
  • Thank you received: 21

Replied by alacant on topic Re:wrong park position (eqmod?)

Hi. Happens during a meridian flip too. The telescope ends up pointing 180° in Dec away ; the wrong end of the telescope is pointing at the target.
Log to follow.
Thanks

EDIT. log: drive.google.com/open?id=1fwBlWIPhiHfWx_sovMVRdbyg_XuPkPd_
ubuntu 18.04
700d, eq6, t7m
Last edit: 3 months 2 weeks ago by alacant.
3 months 2 weeks ago #31117

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 248
  • Thank you received: 21

Replied by alacant on topic Re:wrong park position (eqmod?)

Latest nightly looking good. Worked with meridian flip and park but only tested one of each.
log: drive.google.com/open?id=1yhrTQpCEIcOOZvO8duz9yLW-VF54W_JD
Thanks and clear skies
ubuntu 18.04
700d, eq6, t7m
3 months 1 week ago #31212

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.224 seconds