×
INDI Library v1.8.3 Released (02 Jan 2020)

Minor monthly bugfix release with a new RainbowAstro mount driver and improved pier side simulation.

capture fails after meridian flip

3 weeks 8 hours ago 3 weeks 7 hours ago by alacant.
alacant
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 436
More
Topic Author
capture fails after meridian flip #47602
Hi everyone and have a great new 2020

The first capture after a meridian flip -e.g. at around 20:50- fails to download. All other captures download fine.
Observation: in Capture - Expose - seconds left, the figure goes to 0.0 then back to 2.14 and remains at a non zero value; the frame does not download until after manual intervention.

Workaround: under the scheduler hit abort (either guiding or capture) to restart the exposure sequence.
Any ideas?

Cheers and clear skies,
Steve
log: drive.google.com/open?id=1QAcMrE_6pZoBjVqW1SWjzyRV4fiOyeQO

ubuntu 18.04
700d, eq6, t7m

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 weeks 6 days ago
knro
Administrator
Administrator
Posts: 7556
Karma: 51
capture fails after meridian flip #47632
Thanks for the logs. So the camera actually successfully captures and downloads fine after a meridian flip. However, for some reason, capture module did not recognize that image. I found a half-dozen reasons where an image can be ignored by the capture module, but they were not logged. I added the necessary logging and also cleaned up some excessive logging from other modules. At at least next time you encounter a similar issue, we should have a better idea as to the cause.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
The following user(s) said Thank You alacant

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 weeks 5 days ago
alacant
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 436
More
Topic Author
capture fails after meridian flip #47675
Hi everyone
Update: the issue only occurs if the camera is set to a particular shutter speed. If the camera is set to BULB, the problem doesn't occur.
Will continue testing and report back but the BULB thing is looking good.
Cheers and happy 2020

ubuntu 18.04
700d, eq6, t7m

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.186 seconds